For første gang i transportmessens mangeårige historie i Herning blev den grønne omstilling af transporten sat i spotlyset af både konferencen Grøn Transport 2019 og en udstilling med grønne køretøjer i konferenceområdet. Der var stor søgning til både udstillingsområde og konference under hele Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

”Både kommuner, affaldsselskaber, trafikselskaber, busoperatører og transportvirksomheder fandt i stort tal vej til Grøn Transport-konferencen, hvor vi havde i alt 160 forhåndstilmeldinger. TV- journalist Cecilie Beck orkestrerede en både informativ og underholdende politisk paneldebat, og vi havde masser af gode faglige indlæg,” siger redaktør og medejer Poul Erik Pedersen fra Nofoss, der havde organiseret Grøn Transport 2019 i samarbejde med MCH Messecenter Herning.

 

mch2019 paneldebat
TV-journalist Cecilie Beck styrede den politiske paneldebat topprofessionelt og med højt humør. I politikerpanelet var (fra venstre): Kristian Pihl Lorentzen (V), Rasmus Prehn (S), Claus Kvist Hansen (DF) og Søren Egge Rasmussen (EL).

 

Godt med fokus på grøn omstilling
Også konferencedeltagerne var godt tilfredse med konferencen. Det gælder blandt andre Henrik Gudmundsson, seniorkonsulent for transport og byer i den grønne tænketank Concito.

”Det er godt, at den grønne omstilling er i fokus på messen. Jeg håber, at messen kan bidrage til, at der kommer meget mere grøn transport ud at rulle i virkeligheden, siger Henrik Gudmundsson og fortæller om sin oplevelse på messen og til konferencen Grøn Transport.

”Det er fascinerende, at man har det hele samlet på ét sted, og det er spændende at se de nye busser og lastbiler samt høre de emner, man diskuterer. Og det er interessant, at både nogle af producenterne og mange af debattørerne er opmærksomme på klima og miljø. Vi er ved begyndelsen af en grøn omstilling, og det er derfor vigtigt, at de nye tendenser bliver præsenteret for branchen generelt, og at de personer, der skal vælge en ny transportløsning, kan se og sammenligne alt, hvad de nye ting kan.”

Stor tilfredshed hos udstillerne
Udstillerne i det grønne udstillingsområde var i høj grad tilfredse med messen. I det grønne udstillingsområde kunne man finde løsninger inden for både biogas, el og brint. Samtidig var der også køretøjer til alternative drivmidler på en række andre stande på messen. Så det grønne satte i det hele taget et betydeligt aftryk på årets transportmesse.

”Vi har fået at vide fra udstillerne, at det grønne udstillingsområde var en rigtig god idé. Udstillerne fik mange relevante kontakter og samtaler med messe- og konferencegæster og har generelt givet os rigtig god feedback,” siger salgschef og medejer af Nofoss, Kris Vetter.

mch2019 nofoss kris
Salgschef Kris Vetter på Nofoss' stand i det grønne udstillingsområde ved Transport 2019 i MCH Messecenter Herning.

 

mch2019 iveco

Se flere billeder fra transportmessen og Grøn Transport 2019 på nofoss.dk